Lumea IT

Microsoft închide prăvălia cu Windows XP


Marile companii şi retailerii nu mai pot achiziţiona licenţe de Windows XP, ca urmare a deciziei board-ului director al corporaţiei. Microsoft a luat această hotărâre în ciuda protestelor mai multor utilizatori de Windows XP care refuză să folosească versiunea Vista a sistemului de operare.
Odată expirate licenţele deja contractate de către furnizorii de computere (Dell, Hewlett-Packard ş.a.m.d.), consumatorii care preferă Windows XP vor fi nevoiţi să îşi achiziţioneze Vista Ultimate sau Vista Business şi să efectueze un downgrade legal, dacă doresc să păstreze ediţia XP.
Microsoft a anunţat că va efectua o serie de reduceri substanţiale pentru licenţele de Windows XP destinate computerelor ieftine de tip Asus Eee PC.
Ca urmare a deciziei corporaţiei, un grup de utilizatori fideli s-au mobilizat şi au redactat o petiţie pe care au postat-o pe site-ul InfoWorld.
Ţidula electronică solicită Microsoft să continue vânzarea de licenţe XP măcar până la lansarea noului sistem de operare, Windows 7.
Reprezentanţii corporaţiei pregătesc lansarea celui mai nou produs al acesteia anul viitor. Până atunci, Microsoft a anunţat că va răspunde tuturor solicitărilor legate de Windows XP până în 2009. Operatorii vor continua să acorde asistenţă, limitată însă, până în 2014.
Conform CBC Canada, până la sfârşitul lunii iunie, peste 200.000 de persoane au semnat petiţia de susţinere a Windows XP, denumită sugestiv “Salvaţi XP”.

(Sursa: Cotidianul )

0 comentarii: