Lumea IT

Google vrea sa transforme PC-urile in istorie


Google va lansa un serviciu prin care vom putea sa accesam propriile computere de oriunde, atata timp cat vom dispune de conexiune la Internet.Fiind cel mai asteptat program de la Google, GDrive a primit critici chiar inainte de lansare, cum ca o astfel de initiativa nu va aduce altceva decat inca o “sansa” la pierderea controlului asupra datelor personale. Parerile sunt impartite, totusi, zvonindu-se ca Google Drive, sau Gdrive, ar putea scoate definitiv din calcul rolul hard drive-ului. In locul acestuia, datele personale ale utilizatorului precum si un sistem de operare vor putea fi stocate pe serverele Google si accesate pe Internet. Desi ideea gigantului american nu e noua, unul dintre marile beneficii ale utilizarii Google Drive este acela ca pierderea unui laptop sau stricarea unui hard drive nu va mai fi atat de catastrofala. Astfel, computerul de acasa sau de la birou se va transforma intr-un dispozitiv simplu si neutru ce va actiona mai degraba ca un software decat un hardware. De asemenea, se pare ca GDrive va oferi o capacitate de stocare nelimitata.

Cel mai probabil, GDrive va fi lansat anul acesta, desi nu se cunoaste cu exactitate o data anume.


Sursa: TG Daily

Sony PSP va avea grafica dedicata

Compania Sony pregateste fara sa faca prea multe valuri o noua varianta a cunoscutei console de jocuri portabila "Playstation Portable.
Din informatiile de pana acum, PSP2 va fi un model complet diferit fata de actualul PSP si nu doar o versiune upgradata a actualului model.

psp2.jpg

Interesant este ca in noua mini-consola de jocuri va fi integrat un chip special destinat "gamingului" – in “persoana” lui PowerVR SGX – mai exact SGX55x de la SEGA.
Aceasta informatie nu poate decat sa ne bucure, pentru ca accelerarea grafica nu face decat sa imbunatateasca experienta de joc, si daca noua consola de la Sony va avea un pret normal suntem convinsi ca va avea un succes foarte mare.

Sony PS3 se ieftineste la primavara

Dupa o perioada destul de lunga in care au afirmat ca nu se gandesc la nici un fel de ieftinire pentru consola Playstation 3, se pare ca oficialii Sony au revenit la ganduri mai bune pentru utilizatorii de rand, si au ajuns la concluzia ca o astfel de ieftinire se impune.

ps3-int.jpg

Afirmatia apartine chiar presedintelui diviziei Sony Europe care a declarat ca “Sony va deveni mult mai competitive la preturi” si cel mai probabil eventualele ieftiniri vor fi operate in luna Martie a anului viitor.
Adevarul este ca in acest moment PS3 a ramas cea mai scumpa consola de pe piata, si daca ne gandim ca celelalte doua firme care produc console au versiuni ce pleaca de la mai putin de 200 de dolari intelegem de ce o scadere de pret este necesara ( in Anglia Playstation 3 costa 452 de dolari...)
In plus, Sony sunt nemultumiti in acelasi timp de vanzarile sub asteptari ale playerelor Blu-Ray – care suntem convinsi ca se datoreaza tot preturilor foarte mari pe bucata.

Noul telefon Nokia 6260 Slide


Nokia a anuntat lansarea unui nou model de telefon de tip slide, Nokia 6260. Acesta iese in evidenta prin cateva elemente intalnite mai degraba la telefoane mult mai scumpe.

Are camera de cinci megapixeli cu elementele optice produse de Carl Zeiss, si in plus acest model are si modul GPS integrat ajutat de programul Nokia Maps.

Transmisie de date 3G cu HSUPA si HSDPA, si Wireless LAN.

Nokia 6260 vine la un pret de 299 de euro – fara taxe si fara eventuale subventii ale operatorilor de telefonie mobila.

Internetul de pe telefon mobil, din ce in ce mai utilizat


Navigarea pe internet cu ajutorul telefonului mobil castiga tot mai mult teren, cel putin in Marea Britanie, unde, in ultimele sase luni, cresterea numarului de utilizatori in acest mod a fost de opt ori mai mare decat cea aferenta utilizatorilor de pe computer, potrivit unui studiu Nielsen.

Studiul arata ca internetul pe telefonul mobil a inregistrat o crestere de 25% in intervalul mentionat, de la 5,8 la 7,3 milioane de utilizatori, comparativ cu o crestere de doar 3% a numarului de utilizatori de la calculatorul personal. Un sfert dintre britanicii care navigheaza pe internet prin telefonia mobila sunt tineri intre 15 si 24 de ani.

"Faptul ca aproape 7,5 milioane de britanici acceseaza acum site-urile prin intermediul telefonului mobil arata ca internetul mobil devine rapid o cale viabila pentru advertiseri si editori de a atinge diferite grupuri demografice importante", spun reprezentantii companiei de cercetare Nilesen.

In Marea Britanie, cele mai populare site-uri, dupa numarul de accesari de pe telefonul mobil, sunt BBC News si Google, urmate de reteaua sociala Facebook si de site-ul Hotmail. "Acest lucru evidentiaza avantajele telefonului mobil atunci cand vine vorba despre promptitudine - oamenii au nevoie de acces rapid la stirile din sport sau la cele legate de starea vremii, iar telefonul mobil este, evident, prinicpalul instrument care poate satisface aceasta nevoie, oriunde ne-am afla", explica reprezentantii Nielsen.

In Romania, in contextul cresterii numarului total de conexiuni de acces la internet, cel mai spectaculos salt a fost inregistrat de accesul mobil la internet, potrivit statisticilor din 2007.